Christiansborgs historie

Christiansborg Slot kan dateres helt tilbage til 1167, da Biskop Absalon fik overdraget øen af Kong Valdemar den Store. Absalon opførte en borg, hvis formål var at beskytte København mod angreb fra søsiden. Borgen kom senere til at hedde Københavns Slot. Siden da har slottet gennemgået en lang række ændringer, brande, ombygninger og ikke mindst fået sit nuværende navn i 1733 under Kong Christian 6., der gjorde det til sit residensslot. Siden 1849 har slottet huset Folketinget, Højesteret, Statsministeriet og De Kongelige Repræsentationslokaler.


Slottets seværdigheder


Et besøg på Christiansborg Slot byder på en lang række seværdigheder. I Kongeetagen kan man opleve de storslåede sale og gemakker, der i dag benyttes af Dronningen og Kongehuset til officielle arrangementer. Riddersalen, der er slottets største rum, benyttes eksempelvis til gallamiddage og nytårstaffel. I kælderen finder man ruinerne af Absalons borg fra 1167 samt Det Kongelige Køkken, hvorfra der serveres ved kongehusets officielle middage og frokoster. Derudover kan man besøge Folketingets lokaler samt opleve Christiansborgs smukke slotskirke og tårn med udsigt over København.


Kunst og arkitektur


Christiansborg Slot er et arkitektonisk mesterværk og en sand perle i hjertet af København. Slottets imponerende facade og interiør er præget af nybarok, nyklassicisme, historicisme og jugendstil. Især Riddersalen, med dens smukke mosaikgulv, store lysekroner og væghængte gobeliner, der skildrer Danmarks historie, er et betagende syn. Slottet rummer også en stor samling af kunst, herunder malerier, skulpturer og møbler, der alle vidner om den kongelige pragt og historie. Et besøg på Christiansborg Slot er således en rejse gennem Danmarks historie og en oplevelse af kunst og arkitektur i verdensklasse.


Oplevelser for hele familien


Christiansborg Slot byder på oplevelser for hele familien. Børn og voksne kan lære om slottets spændende historie gennem guidede ture eller på egen hånd med en audioguide. I skolernes ferier afholdes der ofte særlige arrangementer og aktiviteter for børn, såsom skattejagt i ruinerne eller tegneworkshops. Slottets restaurant, Tårnet, tilbyder lækre måltider med udsigt over Københavns tage, mens Christiansborgs smukke slotsplads indbyder til en hyggelig gåtur eller en kop kaffe i solen. Uanset alder og interesser er der noget for enhver at opleve og nyde på dette imponerende slot i hjertet af hovedstaden.


Kom tæt på historien


Et besøg på Christiansborg Slot er en unik mulighed for at komme tæt på Danmarks historie og opleve stedets storslåede atmosfære. Uanset om man er interesseret i arkitektur, kunst, politik eller kongehusets historie, så har slottet noget at byde på. Gennem guidede ture eller på egen hånd kan man udforske de mange sale, gemakker og historiske rum, der alle fortæller en lille bid af Danmarks fascinerende fortid. Ved at besøge Christiansborg Slot får man således en dybere forståelse for den danske historie og kultur samt en uforglemmelig oplevelse i hjertet af København.