Disse ting skal du huske, når du får en ny hund 

Hvis i har fået et nyt firbenet medlem i familien, er alle selvfølgelig glade og spændte på det nye liv sammen. Det er altid fantastisk at få en hund ind i familien, men der er også nogle praktiske ting, som skal klares. Det kan være at få tegnet en hundeforsikring, få lavet hundetegn og få registreret hunden i Dansk Hunderegister. 

Få tegnet en hundeforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at have en hundeforsikring, når du er hundeejer. Den lovpligtige del hedder ansvarsforsikringen, og den dækker, hvis din hund har gjort skade på andre mennesker eller deres ting. Når du har tegnet ansvarsforsikringen, kan du også vælge at udvide med andre ting. Det gælder f.eks. dækning af behandling og medicin af/til din hund, hvis den skulle få tandproblemer, blive syg eller komme til skade. Hvis din hund bliver syg, kan det hurtigt blive dyrt, så det er altid rart at have tegnet en god hundeforsikring, så i er godt dækket ind i tilfælde af sygdom mm. 

Hundetegn 

En anden lovpligtig ting er at få lavet et hundetegn til din hund. Dette indebærer blot at hunden bærer et halsbånd og tegn med dit (ejerens) navn og adresse. Det er også en god ide at få skrevet dit telefonnummer på, så du nemt kan kontaktes, hvis hunden skulle løbe væk. Heldigvis findes der mange søde halsbånd og hundetegn, så det også bliver hyggeligt at skulle vælge det. 

Dansk Hunderegister

Hvis du køber din hund som hvalp fra en hundeavler, skal du huske at registrere hunden som din egen hos Dansk Hunderegister. Dette skal gøres inden hunden er 8 uger gammel, og betyder blot, at hunden officielt ejes af dig, i stedet for avleren. Hundeavleren vil lave et ejerskifte, som du som den nye ejer skal acceptere, og derefter er du den officielle ejer af jeres nye hund.