Spar ikke på tandlægen selvom du er studerende

Hvis du er studerende, så kender du sikkert til, at man skal være kreativ for at få SU-budgettet til at række. Derfor er det også helt almindeligt kendt, at mange studerende er tilbøjelige til at spare, eller helt undvære, visse ting, der på kort sigt letter pengepungen, men på den lange bane har konsekvenser for din sundhed. 


Du får her tre eksempler på ting, du sikkert sparer væk allerede hvis du studerer - og hvorfor det er en dårlig idé.


Tandlægebesøg: 


Mange studerende undlader at gå til tandlægen regelmæssigt på grund af omkostningerne ved tandpleje. Dette kan dog have negative konsekvenser for deres tandsundhed på lang sigt. En løsning kan være at finde en tandlæge, der tilbyder studierabatter eller har rimelige priser for studerende. Det er vigtigt at prioritere tandpleje for at undgå mere omfattende og dyre behandlinger senere hen. Der findes fx en tandlæge med studierabat på Amager.


Sund mad: 


Studerende kan også være tilbøjelige til at spare på sund mad og i stedet vælge billigere, men mindre næringsrige alternativer. En sund kost er dog vigtig for at opretholde energi, fokus og generel sundhed, især under perioder med intens studieaktivitet. At prioritere sund mad kan bidrage til at forbedre din præstation på studiet, og din generelle trivsel.


Du kan starte med at kigge på dine nuværende vaner. Kan pengene du bruger på mad i kantinen bruges bedre til at købe friske og sunde råvarer, så du kan lave nogle lækre måltider til dig selv derhjemme - og som du i øvrigt har glæde af længere end 2 tarteletter på en torsdag.


Fritidsaktiviteter: 


På grund af stramme budgetter kan studerende også undlade at deltage i fritidsaktiviteter eller sociale arrangementer, der kan bidrage til deres personlige udvikling og trivsel. Det er dog vigtigt at finde en balance mellem økonomisk ansvarlighed og sociale engagement, da fritidsaktiviteter kan være gavnlige for trivsel og stresshåndtering.


Selvom det er forståeligt, at studerende måske ønsker at spare penge, er det vigtigt at prioritere sundhed, ernæring og personlig udvikling. At finde økonomiske løsninger som studierabatter eller alternative aktiviteter kan hjælpe med at opretholde en god livskvalitet som studerende.