Vær sammen med dine børn i haven

At tilbringe tid sammen med dine børn i haven kan være en sjov og meningsfuld måde at skabe minder. Hvis du savner nye måder at være sammen som familie på, så er det en oplagt idé. Her er nogle ideer til aktiviteter, I kan nyde sammen.


Plant fine blomster og planter


Du kan f.eks. involvere dine børn i at vælge og plante forskellige blomster og planter i haven. Lad dem vælge deres favoritter og hjælp dem med at så frø eller plante små planter. Dette kan være en fantastisk måde at lære dem om planter og natur på. I kan også skabe en lille blomsterhave eller et blomsterbed sammen, hvor de kan se deres planter vokse og blomstre over tid.


Lav en lækker køkkenhave


Der er ikke noget mere lækkert end hjemmedyrkede afgrøder, så lav en lille køkkenhave sammen med dine børn. Invester i nogle plantekasser, hvor I kan dyrke grøntsager, frugter og krydderurter sammen. I kan sammen vælge jeres yndlingsgrøntsager og frugter, så det også bliver sjovt at høste det. 


Indret en hyggekrog


Hvis ikke I er i humør til havearbejde, kan I i stedet indrette en hyggelig krog, hvor der altid er plads til afslapning. Det kan være et område med behagelige havemøbler, en hængekøje, tæpper og puder, eller endda en lille bålplads til at lave snobrød eller grille skumfiduser. Lad dine børn være med til at dekorere og indrette hyggekrogen, så den føles som deres egen lille oase i haven. Det kan være det perfekte sted at læse bøger sammen, nyde en picnic eller bare slappe af og nyde naturen.

Ved at lave disse aktiviteter i haven sammen med dine børn kan I skabe særlige minder og styrke jeres bånd som familie, samtidig med at I lærer om naturen og dyrkning, så der er ingen grund til ikke at komme i gang.