Aktiviteter for alle og enhver

Mangler du også inspiration til, hvad I kan lave af aktiviteter som familie? Det kan somme tider være svært at gøre alle glade og tilgodese alles behov. Med flere aldersgrupper i en familie er det måske ikke det samme, som alle finder sjovt. Her kan du få lidt inspiration til, hvordan man kommer på gode aktiviteter til familien.

Hold øje med lokalmiljøet

Der findes mange gode aktiviteter i diverse lokale miljøer. Om det er naturoplevelser, festivaller eller andre arrangementer, så er der for det meste noget til enhver smag. I kan med fordel holde øje i jeres lokalområde, eksempelvis på koegenetavis.dk, der opdaterer om diverse arrangementer. På den måde får du måske også på ny øjnene op for dit nærmiljø og hvad det har at byde på. Man behøver ikke altid at køre langt for at få sig en god oplevelse, og her kan I let udvælge det, der passer til jeres families interesser.

Lad alle få indflydelse

I en familie med flere aldersgrupper kan der let opstå uenigheder om familieaktiviteterne. Et forslag kan være, at alle på skift får lov at vælge en aktivitet, så alle føler medindflydelse. Måske opdager man også noget, man ikke lige havde forestillet sig, at man kunne lide. Det er samtidig også lettere at støtte op om hinandens aktiviteter, hvis man selv føler sig hørt og tilgodeset.

By og natur

Om det er i by eller på landet, så er der flere aktiviteter at vælge imellem. Byerne byder ofte på gode museer, tivoli eller festivaller. Lidt uden for byen er der ofte mulighed for forlystelsesparker, besøg på gårde eller blot smukke naturoplevelser. Det er her også nemt at finde noget for enhver smag og enhver aldersgruppe, og hver årstid byder på mange gode markeringer af forskellige traditioner. Dermed kan I lade jer inspirere af årstidens gang.