De bedste gulvtyper til forskellige gulve

Forskellige rum giver forskellige udfordringer for dit gulv, og det er ikke alle gulvtyper, der er lige gode til alle rum. Men heldigvis vil du til alle rum have et stort udvalg af flottegulve at vælge imellem.

Når du står og skal købe et nyt gulv, så er det vigtigt, at du nøje overvejer hvilket eller i hvilke rum gulvet/gulvene skal ligge. Det er nemlig langt fra alle rum, der stiller de samme krav til gulvet og i nogle rum har du frit valg på alle hylder, mens andre rum stiller høje krav til dit gulv.

Stue, soveværelse og værelser

Stue, soveværelser og værelser i det hele taget stiller ikke de store krav til dit gulv, og derfor kan du her vælge alle gulvtyper. I børneværelset kan det dog være en fordel at vælge et slidstærkt gulv, og ved små børn kan det være en god ide at vælge et gulv, der er rart at opholde sig på, da børn ofte leger på gulvet.

I gangarealer, hvor du går meget frem og tilbage, vil det også være en god ide at vælge et slidstærkt gulv, da gulvet her vil blive slidt mere.

Køkken, entré og bryggers

I køkkenet, entreen og bryggerset er der stor risiko for at gulvet vil blive vådt enten fra spild eller våde sko samt overtøj, paraplyer og lignende. Her vil det derfor være en god ide, at vælge et gulv, der kan tåle at blive vådt også, hvis du ikke lige skulle få tørret op med det samme.

Gulvtæpper er derfor et dårligt valg, men trægulve er heller ikke optimale, medmindre du sørger for altid at tørre op med det samme. Laminatgulv, vinylgulve og selvfølgelig klinker er til gengæld oplagte valg.

I køkkenet skal du også være opmærksom på spild af andet end vand. Spilder du madvarer med en kraftig farve såsom tomat, karry eller lignende, så skal du derfor fjerne det hurtigst muligt, da det kan give farvede pletter på dit gulv.

Badeværelset

I badeværelset skal gulvet leve op til lovgivning for vådrum, hvilket kraftigt begrænser mulighederne. Det oplagte valg her er klinker, men du kan også få vinyler der er godkendt til vådrum. Her skal du dog være meget opmærksom, da det langt fra er alle vinyler, som er vådrumsgodkendte.