Derfor er service af din bil vigtigt i garantiperioden

Det er vigtigt at få sin bil til service, da det er med til at sikre, at sikkerheden er i top samt, at bilen virker som den skal. Det er stadig vigtigt at få bilen til service, selvom man stadig befinder sig, i garantiperioden for bilen. Dette betyder, at man roligt kan tage ind på et autoværksted og få lavet service på bil og stadig beholde fabriksgarantien. Kunne tænke dig at høre mere om service af bilen? Så kan du læse mere herunder.

Hvad indebærer service på bil?

Når du kommer ind på et autoværksted og skal have lavet service på bil, så er der en række ting, som mekanikeren gennemgår for at sikre sig, at bilen virker som den skal. Mekanikeren skifter som regel olie og filter, på bilen. Derudover så bliver bremserne tjekket, så de virker som de skal. Der bliver ofte også set på bilens lygter og dæk. Hvis der er noget, der skal laves, bliver du som regel gjort opmærksom på det, før det bliver lavet på bilen. Det er vigtigt at få lavet service på bilen, så du ved, at bilen er sikker at køre rundt i.

Kvalitet og dokumentation

Når du får lavet service på bil i garantiperioden, så bruger autoværkstedet reservedele, i original kvalitet. Derved kan du være sikker på, at reservedelene har samme kvalitet som de dele, bilen havde fra ny. Det er også vigtigt, at dokumentation er som den skal være, når man får lavet service på bilen, i garantiperioden. Du skal derfor være opmærksom på, at mekanikeren sætter et stempel i bilens servicehæfte og, at du får en faktura. Hos de fleste autoværksteder, skal de nok hjælpe med at sørge for dette. Hvis du ikke har dokumentationen i orden, så er det ikke sikkert, at bilen kan bevare sin garanti.