Få inspiration til hvad du kan lave med dine børn

Voksenhjerner og børnehjerner tænker ikke altid ens. Derfor kan det være svært at vide, hvad man skal finde på at lave, når man er sammen med børn. Det kan være, at du er deleforælder, og derfor ikke ser dit barn hver dag, men gerne vil gøre noget oplevelsesrigt i weekenderne. Det kan også være, at du er legeonkel- eller tante, moster, faster eller noget andet. Hvis du er i vildrede over, hvad du skal finde på at lave i selskab med børn, får du her noget inspiration!

Udenfor hjemmet

Hvis du har mod på at tage barnet/børnene med ud af hjemmet, åbner der sig en verden af muligheder. Det kan for eksempel være at tage i biografen, zoologisk have eller i et legeland. Sidstnævnte er genialt, hvis du ikke har lyst til at lege med børnene selv, men gerne vil give dem en god oplevelse med andre børn. Her kan du for eksempel sidde og kigge på, at de tumler rundt uden selv at være en del af legen. Der findes for eksempel mange forskellige legelande i Herningområdet. Læs mere om Herning og få inspiration her: https://herning-netavis.dk/

I hjemmet

Hvis du hellere vil lave aktiviteter indenfor hjemmets rammer, findes der også mange muligheder her. Du kan for eksempel spørge ind til, hvad barnets livret er, og så kan I kokkerere sammen. Dette vil også give mulighed for en samtale, hvor du lære barnet bedre at kende. Her kan du for eksempel spørge, hvad barnet drømmer om at være eller hvorfor dette er livretten. Er det sommer kan i lave vandkamp i haven; fyld nogle plastikposer med vand eller rul vandslangen ud og så er det bare gå i gang! Hvis det er vinter, kan du samle en masse dyner, tæpper og lommelygter og lave en hule under bordet, hvor I kan fortælle uhyggelige historier.