Har du, eller én du kender, et alkoholproblem?

Annonce

Personer med et alkoholproblem, også kaldet alkoholikere, er afhængige af at drikke alkohol. Det er en udbredt misforståelse, at alle alkoholikere er udsatte personer, som lever på gaden eller er ude af stand til at opretholde normale hverdagsaktiviteter. Alkoholikere kan også være personer, der både har familie, job og et socialt liv. Det der kendetegner en alkoholiker er, at personerne ikke er i stand til at stoppe med at drikke alkohol. alkoholikerne, og også ofte deres pårørende, er i starten af den opfattelse, at de kan stoppe med at drikke, når de vil. Men det er desværre ikke sandt i langt de fleste tilfælde. 

Hvordan opdager man, at der er tale om et misbrug?

Der kan gå lang tid før, at et alkoholmisbrug vil blive opfattet som et problem. Det skyldes blandt andet, at alkoholkulturen tillader, at alkoholikeren kan skjule misbruget, da det er normalt at drikke alkohol til sociale arrangementer såvel som derhjemme på en almindelig hverdagsaften. Men de fleste alkoholikere har brug for hjælp til at stoppe. Hjælpen kunne eksempelvis være en alkoholbehandling. Men hvad er alkoholbehandling

Hvad er alkoholbehandling?

Hvis du eller en du kender vælger at sige ja til alkoholbehandling, siger du ja til en livsrejse, hvor du får mulighed for at arbejde med dit alkoholproblem såvel som andre ting i livet. På behandlingscenter Søby Park tilbydes der en professionel og effektiv behandling, der er tilrettelagt som døgnophold, hvor du følger en behandlingsplan, der dog er tilpasset den enkeltes behov. Der er mange forskellige ting inkluderet i alkoholbehandling, heriblandt foredrag, undervisning, personlige opgaver, deltagelse i Anonyme Alkoholikeres møder og meget mere. Du får både behandling nu og her, men der vil også være en opfølgende periode, hvor du hjælpes videre i livet efter alkoholisme samt støtte til pårørende. 

Hvem møder du på et behandlingscenter

Du vil møde fast personale, som blandt andet består af lægekonsulenter, som vil stå for alt, der omhandler afrusning og abstinent forebyggelse. De er der for at skabe den lægefaglige sikkerhed i forløbet. Derudover vil du møde professionelle og dygtige medarbejdere, som er uddannet med speciale i misbrug. Disse medarbejdere vil være tilgængelige for dem, der tager imod et behandlingsforløb døgnet rundt. Medarbejderne er der fordi, at de kan hjælpe til, hvis der pludselig skulle opstå en krise, eller hvis misbrugeren får brug for hjælp eller gode råd. Behandlingscentret Søby Park er et mindre behandlingscenter, som kun har 12 misbrugere ad gangen, hvilket er med til at skabe tryghed og fokus på hver enkelt person og personens familie. Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte behandlingsstedet.