Mærk dansegulvet med din partner og start til tango

Dette indhold er sponsoreret

Er du glad for at danse, og kan du godt lide at prøve noget nyt? Så kunne det være, at du skulle hive din ven eller partner under armen og starte til tango. Hvis det er første gang, du prøver at danse tango, så frygt ej. På den almene danseskole er der både plads til nybegyndere, let øvede og dem, der er godt bekendt med den argentinske dans. Men niveauet er bestemt ikke noget, der skal få lov til at stå i vejen for din passion og lyst til at danse. Så du skal ikke være bleg for at trække i dit fineste dansepuds og give den hele armen på dansegulvet.

Tangoens oprindelse

Den oprindelige tangodans stammer fra Argentina, hvor fattige immigranter brugte tangoen til at møde kvinder, hvis chancer ellers ikke var store for det. Da den først udsprang, var den ikke velset af det bedre borgerskab pga. dens meget intime og forførende udformning. I dag er det dog en enormt udbredt og anerkendt pardans, som mange elsker. Dansen er enormt intim, forførende, drilsk og uforudsigelig. I en konstellation med en mand og kvinde, er det nemlig manden, der anviser og koordinerer hvilke trin, der bliver de næste. Kvinden ved altså ikke på forhånd, hvilke trin hun bliver mødt af, og må derfor være enormt opmærksom og nærværende i dansen, for at den skal lykkes.

Kemien er afgørende

Fordi tangoen er baseret på improvisation, kræver det stort fokus og nærvær for, at dansen kan lykkes. Ansvaret ligger også på begge parter, da den ene skal anvise den anden i hvilken variation, der kommer. Den anden part skal derfor være hurtig til at opfange variationen og koordinere sine egne trin derefter. For at det kan lykkes bedst, er det vigtigt, at du og din partner har en god kemi. Det er nemlig svært at kommunikere med ord under dansen, da det er forståelsen og koordineringsevnen, der bliver ‘kommunikationen’. 

Et afbræk fra hverdagen 

Udover, at der skal lægges et stort fokus og nærvær i tango, er det samtidigt enormt underholdende. Det gør selvfølgelig ikke noget, at dine dansetrin ikke sidder lige i skabet hver gang, for det handler først og fremmest om, at du synes, det er sjovt og fortsat har lyst til det. Hvis du har en travl hverdag, er det en fantastisk måde at få noget anderledes ind i din uge. På den måde er det også nemmere at holde gejsten oppe, når man kan gå og glæde sig til noget. Så får du ovenikøbet også finpudset dine dansetrin til næste fest.