Når den uhyggelige seddel hænger på institutionen

Intet er så skønt som børn, der bringer masser af kærlighed ind i familielivet – men de kan også bring så meget andet og knap så skønt med sig. Og det er noget, der blandt andet kommer til udtryk med den uhyggelige seddel, der til tider bliver hængt op på opslagstavlen nede i daginstitutionen. På denne fortælles der, at der måske er udbredt fnat mellem børnene, og det er noget, som alle forældre samt pædagoger skal forholde sig til.

Fnat kommer nemlig ofte i epidemier og især i de seneste år, har det været en meget almindelig tilstand i landet.

Hold øje med generne fra fnat

Heldigvis er det let for dig at se, om dit barn er blevet ramt af fnat. Dette viser sig tydeligt. Det giver udslæt og knopper på hele kroppen, og med dette følger der en intens kløe, som det kan være helt umuligt at ignorere – især som barn. Og så smitter fnat desværre også meget hurtigt, hvorfor det er vigtigt, at du holder dit barn hjemme, hvis det er blevet ramt.

Og så handler det om at give den rette behandling, som heldigvis ofte lader dig komme fnatten til livs – også inden, at dit barn når at smitte andre børn.

Behandlingen mod fnat, Permethrin, kan købes som håndkøb

Behandlingen kan købes på en online side som; apopro.dk eller på ethvert andet apotek, hvor den vil findes som håndkøbsmedicin, hvorfor der ikke er behov for at se egen læge, før den påbegyndes.

Her er tale om en creme, der indeholder det aktive stof Permethrin.

Er du barn fyldt 3 år, bør du smøre med cremen fra kæben og ned over hele kroppen, mens du med et mindre barn også bør smøre ansigtet og hovedbunden ind. Særligt omhyggelig skal du altid være mellem tæer og fingre, balder, ydre kønsdele, håndled og armhuler.