Overvejer du at skifte til en varmepumpe? Så læs med her

En varmepumpe er en anordning, der kan omdanne luft udefra til varme, der kan opvarme dit hus. Denne type varmeanlæg findes både i luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarme, men de to førstnævnte er uden tvivl de mest almene og prismæssigt overkommelige. Nedenfor finder du en beskrivelse af to mest almindelige typer varmepumper, hvilket forhåbentligt kan gøre dig klogere på, hvilken type, der passer bedst til dig og dit hus.

Hvad koster det?

De to typer af varmepumper ligger tæt på hinanden i den årlige pris, da begge former er ganske billige, men effektive, varmekilder. Derfor er det bedre at finde den type, som passer bedst til dig, end det er at tage den billigste af de to løsninger. Derudover findes der mange forskellige prisklasser af de to former for pumper, når det kommer til selve maskineriet og installationen. Find priser på varmepumper her, hvor du også kan læse mere om de forskellige modeller.

Luft-til-luft-varmepumpe

Kort fortalt fungerer denne type varmepumpe ved, at udnytte den termiske energi i den kolde luft udefra. Denne varmepumpe trækker altså varmen ud af den kolde luft, og omdanner denne til varm luft, der så kan bruges til at opvarme dit hus. Om sommeren kan denne type varmepumpe også bruges til at nedkøle huset via den samme teknologi, men dog kan denne type pumpe ikke bruges til at opvarme vand. Dette gør luft-til-luft varmepumpen mest ideel til sommerhuset, hvor der er brug for en effektiv og kraftig opvarmning af luften.

Luft-til-vand-varmepumpe

Denne type varmepumpe fungerer en anelse anderledes end den forrige. Luft-til-vand-metoden fungerer nemlig ved at bruge termiske energi i luften udefra til at opvarme vand, der senere kan bruges til at opvarme huset via radiatorer. Derudover skaber denne varmepumpe også varmt rindende vand, hvilket altså fjerner behovet for en ekstern varmtvandsbeholder, der kan være nødvendigt ved luft-til-luft-varmepumpen.