Sådan beskytter du de små fødder

Der er nok at se til, når man har helt små børn i hjemmet. Der skal både leges, soves og være en ekstra god hyggestemning. Og hvis der er noget der ødelægge en god hyggestund, så er det en baby der er ked af det, fordi de fryser deres små fødder. For selvom vi voksne, måske ikke altid oplever at have kolde fødder så er det ikke sikkert, at de små altid er enige. Men hvad skal du kigge efter, når du køber fodtøj til de mindste? Læs med her og bliv klogere.

Vælg sko efter dit barns alder

Nogle anbefaler at man først begynder at bruge sko når barnet er begynder at gå. Præcist hvornår dit barn er klar til at blive introduceret til fodtøj er en beslutning du bedst selv kan tage. Der kan sagtens være situationer hvor sko er nødvendige alligevel, selvom dit barn måske ikke er begyndt at gå endnu. Hvis det er en smule fodkoldt i dit hjem, kan du med fordel købe et par baby sutsko. For fødderne kan jo sagtens fryse selvom man måske ikke går endnu, men stadig kravler rundt i huset.

Sørg for at købe en helt rigtige størrelse

Som du nok allerede ved, så er der meget stor forskel på babyer. Og når det kommer til babysko er der bestemt ikke tale om en undtagelse. Så selvom du måske kan finde en vejledning der giver dig nogle retningslinjer i forhold til dit barns alder – så er det bedste du kan gøre faktisk at måle dit barns fod selv. For det er nemlig vigtig at skoen passer dit barn helt korrekt.

  • Sæt dit barns fod på et stykke papir og tegn rundt om – på den måde måler du bedst dit barns fodstørrelse

  • Husk at måle ofte. Babyer vokser i ryk, så mål hver gang du skal købe sko.