Sover din baby korte lure i barnevogn?

Som forælder, uanset om du er førstegangs eller ej, kan det være svært at finde ud af hvilke valg, der er de bedste at træffe for netop dig og din baby. I Danmark er der en udbredt holdning til, at barnevognen er det bedste sted for en baby at sove sin lur. Nogle babyer har dog svært ved at sove i barnevogn, og kan i den forbindelse vågne efter kort tid. Er din baby en af dem, som sover korte lure, så er der en chance for, at du kan få din baby til at sove længere lure i barnevognen med Rockit Baby Rocker.

Normal babysøvn

Din nyfødte baby kommer lige fra en situation, hvor han eller hun har været vant til følelsen af at blive vugget og holdt, i 9 måneder i maven. Det er derfor en stor omvæltning for alle nyfødte, at de nu er fysisk adskilt fra moderen, og du kan som forælder derfor opleve, at baby har et stort behov for vuggende bevægelser i forbindelse med søvn. Det er helt normalt, og din baby har brug for, at du uden tøven efterkommer behovene for tryghed.

Putning af baby

Når du første gang skal putte din baby til en lur i barnevognen, er det vigtigt at du gør det, når baby har vist tegn på træthed. Alt efter temperament kan du vælge at lægge baby i barnevognen fra vågen tilstand, eller du kan lade baby falde i søvn hos dig først, hvor du efter 10-15 minutters søvn lægger baby i barnevognen. Her er det vigtigt, at baby er svøbt tæt, så han eller hun får følelsen af at blive holdt om, og så baby ikke kan vende sig om på maven. Hav gerne barnevognen i nærheden, så du hurtigt kan vugge ved tegn på uro.

Få hjælp med en barnevognsvugger

Det er hårdt og krævende, at skulle vugge en baby længe i armene, eller at vugge en barnevogn gennem hele babyens lur. Der findes også babyer, som gerne falder i søvn i barnevognen, men som vågner efter kort tid. Alle disse udfordringer kan ofte afhjælpes med en barnevognsvugger. I den forbindelse er den batteridrevne Rockit Baby Rocker en god og billig investering. Den monteres på barnevognsstellet, hvorefter du tænder den ved at trykke på knappen i toppen. Du kan herefter indstille styrken på en drejeknap i bunden, og Rockit Baby Rocker vil så blidt vugge din baby i søvn de næste 30 minutter, inden den automatisk slukker. På den måde skaber du tryghed for din baby, under lurene i barnevognen, samtidig med, at du selv får en pause.