Tre ting, der er værd at vide når I leder efter en parterapeut

Nogle gange kan man igennem livet være i en situation hvor man har behov for at gå i et forløb hos en terapeut for at løse nogle udfordringer man går med enten alene eller i et par. Her er parterapi en mulighed som mange par vælger at starte i for at styrke relationen, og få nogle redskaber til kommunikation og håndtering af de svære ting i livet. Her kommer der tre ting, der måske kunne være relevante for jer at vide, når I leder efter en parterapeut.

Søg efter muligheder i lokalområdet

Hvis I gerne vil blive i lokalområdet, så I slipper for at skulle tage længere væk for at starte I jeres forløb hos den professionelle. Landet over findes der terapeuter, der tilbyder forløb for par, men også for folk der kommer alene. Uanset hvad I leder efter, vil I kunne finde en der udbyder lige præcis det. For eksempel kunne parterapi Århus være en oplagt søgning, hvis I er et par der leder efter en parterapeut i områderne i eller omkring Århus.

Begge parter skal føle sig tryg i forløbet

Når I starter i et forløb hos en terapeut, så er det ofte en meget sårbar og personlig situation, og lige netop derfor er det virkelig vigtigt at alle parter føler sig godt tilpas og tryg i forløbet og relationen. Tjek derfor ind med hinanden om hvordan I har det, og hvad jeres individuelle ønsker for forløbet er. På denne måde får I oftest de bedste resultater ud af forløbet.

Husk at find en terapeut hvor der er en kemi

Noget der er mindst lige så vigtigt, er at I begge føler at der er en kemi mellem jer og terapeuten, når I taler. Samtalerne er vigtige og derfor skal I også føle jer set og forstået.